פענוח בדיקת MRI והתייעצות

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

28/12/2018 | 10:39 | מאת: איתן

הייתי מעוניין לדעת במה מדובר, מהמעט שאני מצליח להבין לא מדובר במשהו חמור אבל אולי אני טועה, מה שכן אני מאד מוגבל בלשים משקל על אותה ברך לפעמים. כמו כן הייתי מעוניין לדעת אם יש ניתוח/טיפול למצב שלי. תודה. הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. ממצאים: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. מודגמת טנדינוזיס מינימאלית של המנגנון המיישר. מודגם מוקד ציסטי תת קורטיקלי באספקט התחתון של האפקס של הפיקה עם אותות חריגים בסחוס המכסה. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימאלית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: נזק לסחוס הפיקה כמתואר.

צהריים טובים הממצאים בmri יחסית דלים ואינם מגבילים בפעילות , יש לוודא כי באמת הכאב שלך תואם את הממצא ב mri . בכל מקרה בשלב זה חשוב לחזור לפעילות בהדרגה ביצוע הרבה תרגול אופניים . ממליץ בכל זאת בדיקת אורטופד מומחה עם דיסק ה mri, ככה שנוכל לדעת בוודאות מה מקור הכאב . צריך לזכור שכרה באזור הברך יכול לנבוע מבעיות תוך פרקיות , חוץ פרקיות או כאב מוקרן ממקור אחר. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך