כאבים בברך ימין מאחור

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

03/12/2018 | 20:49 | מאת: חיה

בת 67 לפני כחודש התחילו כאבים בברך ימין מאחור בצילום הצרות בדוק מדיאלי של מפרק טיביופמורלי שמאלי בדיקת האורתופד טווח מלא פלוס חריקות ומשום שנוגדי דלקת לא עזרו הרופא הזריק לי חומצה הגיאולוגית כבר עבר שבוע ואין שום הטבה. שאלתי כמה זמן עובר עד שהזריקה תשפיע והאם אני צריכה להמנע מפעילות ספורטיבית יוגה ופיל אטיס כמו כן רוקדת ריקודי עם וכרגע נמנעת בגלל הכאבים

ערב טוב הצרות של המרווח במפרקי מעיד על שינויים ניווניים מתקדמים בדרגה כזאת או אחרת , קשה לדעת כמה חמורים השינויים הניווניים על פי התיאור שלך. זריקה של חומצה היאלרונית היא אחת האופציות לטיפול בשינויים ניווניים ( אוסטאוארטריטיס ) , אנו יודעים כיום כי הזריקה יעילה יותר כאשר השינויים הניווניים פחות מתקדמים , כאשר אין הצרות משמעותית וכן בגיל יחסית צעיר . לרוב הטיפול צריך להתלוות בטיפול פיסיוטרפי ושיפור לרוב מורגש תוך שבועיים שלושה . ממליץ בדיקת אורטופד מומחה מפרקים על מנת למצות הטיפול השמרני ולהבין האופציות הטיפוליות העומדות בפנייך. פעילות בפילטיס יוגה וכדומה מומלץ בחום כולל רכיבה על אופניים . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך