פענוח סיטי ברך לאחר ניתוח בעבר

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

27/11/2018 | 20:07 | מאת: רחל

שלום, בן הזוג שלי סובל בתקופה האחרונה מכאבים בברך ימין, עבר ניתוח לאחר תאונה לפני כ- 10 שנים, אודה להסבר רעל התוצאות, תור לאורטופד יש רק עוד שלושה שבועות.... תודה. להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של הברכיים הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים עם שחזורים במישורים קורונלים וסגיטלים, ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת הבדיקה: כאבים בברך שמאלית. ממצאים: הודגם מצב לאחר התערבות ניתוחית בעצם הטיביה הפרוקסימלית משמאל. נצפתה אי-סדירות של המשטח הפרקי והאמננס הטיביאלי מצד שמאל עם תהליכים לוצנטיים סוב-כונדרליים בעצם הטיביה הפרוקסימלית כאשר הגדול מביניהם - בגודל כ-11 מ"מ )סדרה 203 חתך 455.) הודגמו מספר פרגמנטים חופשיים במרווחים הפרקיים של המפרק בברך השמאלית, כאשר הגדול מביניהם ממוקם באספקט האחורי של המרווח הפרקי בגודל כ-14 מ"מ )סדרה 203 חתך 466.) הודגמו שינויים ארטרוטיים מתקדמים בשלושת המדורים של הברך השמאלית, המתבטאים בהיצרות המרווחים הפרקיים נצפה חסר עצם תת-קורטיקלית באספקט הלטרלי-קדמי של עצם הפמור הדיסטלית משמאל , ייתכן מצב לאחר לקיחת שתן. ואוסטיאופיטים בולטים בשולי העצמות. נצפתה פרגמנטציה של עצם הפטלה מצד שמאל באספקט הלטרלי-עליון עם ממצאים ציסטיים משני צדי העצמות, באבחנה מבדלת ניתן לכלול פטלה בי-פרטיטה או מצב לאחר שבר לא מאוחה. סקלרוטיים המתאימים לשברי תלישה ישנים. יש לציין כי בסמוך לאספקט המדיאלי של המשטח הפרקי של עצם הטיביה מצד שמאל הודגמו מספר שבבים גרמיים נוספים, הודגם בסמוך לאספקט המדיאלי-אמצעי של עצם הפיקה מצד ימין פרגמנט גרמי מנותק, בעל גבולות חלקים וסקלרוטיים, ייתכן שבר תלישה ישן לא מחובר. שאר העצמות של הברך הימנית הודגמו שמורות. הרקמות הרכות: הודגם עודף נוזל בכמות מתונה בבורסה הסופרא-פטלרית מצד שמאל.

ערב טוב בדיקת ה ct מראה פגיעה גרמית וסחוסית במפרק הברך . בדיקת Ct אינה הבדיקה המועדפת להתייחסות לסחוס או רצועות המפרק. בכל מקרה יד להבדק עי אורטופד מומחה להערכה לגבי מצב הברך בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך