פענוח תוצאות בדיקת M.R.I

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

04/11/2018 | 09:35 | מאת: יוני

שלום וברכה קבלתי פענוח של בדיקת M.R.I אשמח אם תוכל להסביר לי האם כדאי לי לבצע ניתוח או שיש דרך אחרת לטפל בבעיה. סיכום הפענוח: קרעים חלקיים ברצועת ה-ACL ושברי דחיסה באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי ובאספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי וקונטוזיות לשדיות כמתואר. חשוב לי לציין כי אין לי כאבים בברך, הפציעה נגרמה כתוצאה ממשחק כדורגל. אני לא מצליח ליישר ולכופף את הברך עד הסוף, אך אני מצליח ללכת ולעלות מדרגות. כמובן שאני רוצה להיות מסוגל גם לבצע ריצה וספורט. תודה רבה

צהריים טובים התמונה המצתיירת מה mri מתאימה לחבלה סיבובית שגרמה לקרע של רצועה צולבת קידמית. האם יש צורך או אין לנתח היא שאלה אחרת לגמרי , בעבר רק ספורטאים מקצועיים נותחו ועברו שיחזור של הרצועה , כיום המדיניות משתנה והנטייה כיום אנשים צעירים סביב גיל 20 לנתח , במיוחד אם עוסקים בספורט הדורש שינוי כיוון ( כדורגל , סל טניס וכדומה ) . כל השאר זה דיון בין המטופל למנתח , והפגיעות הנוספות כמו מניסקוס , רצועה נוספת סחוס ואחר ממליץ לך לנהל הדיון אחד על אחד מול מומחה ברך / ספורט על האופציות הטיפוליות . בברכה. ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך