גישה מומלצת לקרע ACL הבחור צעיר פעיל

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

19/10/2018 | 13:48 | מאת: רביע חדאד

אני בן 28, רופא מתמחה הפנימית המקצועי. נפצעתי במהלך משחק כדורגל. נבדקתי ע''י מומחה ברך ופציעות ספורט אחרי שבדיקת MRI העידה על קרע בACL וקרע בקרן אחורית של המניסקוס המדיאלי. ההמלצה ממנו היא לגישה שמרנית ולא ניתוחית. בסקירת ספרות שעשיתי הרוב ממליצים על גישה ניתוחית במיוחד לאור הגיל והרצון לחזור לפעילות ספורטיבית. בשלב זה (כ10 ימים אחרי הפציעה) אני מתחיל לעבוד על חיזוק השרירים וייצוב הברך ושיפור טווח התנועה. אשמח לדעת מה הגישה המומלצת לדעתכם? מה ההשלכות ארוכות הטווח של טיפול שמרני (האם באמת גורם לשחיקה של המפרק ואסטאוארוזיס?). אני מאוד מעוניין לחזור לשחק כדורגל בפרט ולעסוק בספורט בכלל. בנוסף יש לי עוד שאלה. אשתי (בהריון יש לציין) ואני תכננו נסיעה ליפן (כרטיסים נקנו), הטיסה המתוכננת הינה כחודש אחרי הפציעה. האם ההמלצה שלכם היא שנטוס בכל זאת? האם טיול משמעותי ומעייף כזה עלול לפגוע ההחלמה של הברך? אודה לכם מראש. אשמח לשמוע את דעתכם

צהריים טובים אין קרע של acl האחד דומה לשני . וההחלטה האם לשחזר הרצועה תלויה בפרוורים מרובים בינהם פגיעות נלוות , ציפיות המטופל , גיל ו״עניינים אחרים ״ . בכך שנלווה לקרע cal גם קרע מניסקוס פנימי ורצון לחזור לשחק כדורגל ( כל ספורט הדורש שינויי כיוון contact sport) ישנה נטייה להמליץ על שיחזור . אנו יודעים היום כי בכך שיש קרע רצועה צולבת הנטייה בהמשך החיים לקרע מניסקוס מוגברת , בנוסף קרע acl הגורם לחוסר יציבות ו/או קרע מניסקוס גורמים לשינויים ניווניים בהמשך החיים בסבירות גבוהה. אין עדיין הוכחה חד משמעית כי בכך שתשחזר הרצועה יהיה פחות אוסטאוארטריטיס . ישנו הבט נוסף שקשור לפעילות הגופנית שאתה רוצה לבצע. ישנם קרעים של רצועה צולבת בהם הברך בורחת בתנועה מינימלית ויש מקרים בהם החולים לא מתלוננים כלל על בריחות. ספורט בו ישנם הרבה שינויי כיוון ועומס רוטטורי ( כדורגל) הוא יחסית בעייתי למשחק ללא רצועה ( חייב למיין כי ישנם גם שחקנים מקצועיים שמשחקים ללא רצועה אך הם מעטים ביותר ) בגין שהנושא מורכב ויש בו הרבה מרכיבים ומשתנים ממליץ כי תדון עם אורטופד מומחה ספורט / ברך. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך