כאב ממושך באחת הברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

04/10/2018 | 21:18 | מאת: אביאל

אני סובל מזה כשנה מכאבים בברך, בעליה וירידה ממדרגות- בקדמת הברך, ובהליכות ועמידות ממושכות -במפרק הברך עצמו (כולל בזמן רקיעת הרגל ברצפה). עשיתי צילום רגיל שלא העלה כלום, לקחתי כדורים נגד דלקת ועשיתי פיזיותרפיה, ללא הועיל. האם בדיקת MRI אמורה יכול לתת מענה? או שבדיקת מיפוי עצמות ברפואה גרעינית עדיפה? מה היתרונות והחסרונות של 2 השיטות? האם קיימת בדיקה עדיפה אחרת? תודה רבה

כאבים בברך ברוב המקרים ניתן לאבחן עי שיחה עם המטופל ובדיקה מקיפה ומעמיקה של הברך . במידה והצילום תקין , בהתאם לחשד יש להתקדם בבדיקה נוספת לבעיות בברכיים לרוב mri היא בדיקת הבחירה , היא ללא קרינה ומאד מדויקת מיפוי היא בדיקה חשובה למצבים מאד ספציפיים ויש בה קרינה. ממליץ בדיקת אורטופד מומחה ברכיים / ספורט לאבחון וטיפול בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך