AVN חריף בקונדיל הפמורלי המדיאלי

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

03/07/2018 | 11:17 | מאת: רונית

בת 40. אין הרס של העצם. כיצד לטפל?

AVN או נמק אווסקולרי בקונדיל הפמורלי של הברך דורש קודם כל בירור מדוע נגרם ומה הסטטוס שלו כרגע . אין ההתיחסות זהה לטיפול בAVN חדש (טרי) , לסימפטומים מAVN ישן. בטרי לרוב יש להימנע מעומסים על הברך , ישנן אפשרויות שונות לטיפול מפיסיוטרפיה , דרך נוגדי כאב , תא לחץ ביצוע DRILLING ועוד . במצב כרוני בו נוצר נזק לסחוס במפרק יש צורך להתייחס לנרחבות הנזק הסחוסי ומצב העצם מתחת לסחוס. הטיפול היינו מורכב ויכול להיות טיפול סימפטומי בלבד כולל פיסיוטרפיה , זריקות וכדומה , במצבים מסוימים בו הנזק מוגבל לשטח קטן יחסית ניתן להשתיל סחוס ( מהחולה או תורם ) , ובמידה והנזק מפושט לרוב נטפל בניתוח או לשינוי ציר הברך ( אוסטאוטומיה ) או בניתוח החלפת מפרק מלאה או חלקית . נושא הטיפול ב AVN היינו מורכב ותלוי במספר גורמים רב . כולל גיל , הגורם ל AVN , סימפטומים ותפקוד של המפרק ועוד ועוד ממליץ יעוץ מסודר עם אורתופד מומחה בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים (ברך וירך) ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט

16/07/2018 | 19:18 | מאת: רונית

האם טיפול בתהודה מגנטית ב"מד טק" אצל ד"ר יואב יוסלביץ' יכול להועיל?

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך