פגיעה בברך במשחק כדורגל

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

11/06/2018 | 13:50 | מאת: אמנון

שלום דר' שניר הייתי מבקש עצה לממצאי ה mri שעברתי לאחר פגיעה בברך. המניסקוס המדיאלי שמור,ללא עדות לקרע. במניסקוס הלטראלי בקרן אחורית אות חריג המתאים לקרע אלכסוני מתמשך אל השני משטחים פרקיים יותר לתחתון,ללא ניתוק של שורשי המניסקוס, ללא אקסטרוזיה. הרצועות הצולבות:קרע מלא בחלקה הפרוקסימלי של ה-acl ,גדם של הרצועה מונח על הטיביה,ללא תזוזה קדמית של הטיביה יחסית לפמור. ה-pcl שמור. הרצועות הקולטרליות שמורות. מפרק פמורו-טיביאלי ללא עדות לנזק סחוסי,אוסטאופיטים זעירים באמיננס טיביאלי. מפרק פטלו-פמורלי ללא עדות לנזק סחוסי,המנגנון המיישר שמור. נוזל תוך פרקי בכמות מעט מוגברת. עוצמת אות מלשד עצם תקינה,ללא עדות לבצקת או שברים. ציסטה פופליטאלית על שם בייקר 4*0.5 ס"מ. לסיכום: קרע במניסקוס לטראלי, קרע מלא ב-acl . ציסטה פופליטאלית קטנה ע"ש בייקר. אשמח על יעוצך מה עליי לעשות כדי שאוכל לחזור לספורט האהוב עליי.

כמפורט הפגיעה בברך כוללת קרע מלא של רצועה צולבת קידמית ( ACL) , וכן קרע מניסקוס לטרלי. שאר ממצאי הבדיקה תקינים. לרוב בגין פגיעה זו על מנת לחזור יש לעבור ניתוח לשחזר הרצועה הצולבת ולטפל בקרע במניסקוס ה לטרלי . ממליץ יעוץ עי אורטופד ספורט. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים ניתוחים ארטרוסקופיים וורפואת ספורט המרכז הרפואי תל אביב

11/06/2018 | 15:59 | מאת: אמנון

דר' שניר תודה על המענה המהיר.

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך