גושים טורדניים בברך עקב שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

04/06/2018 | 07:30 | מאת: פיני

שלום רב בעקבות שחיקת סחוס נוצרו גושים מתניידים בברך. אבקש להבין מהות הגושים והפעולה הנדרשת להוצאתם והליך השיקום. וכמובן המלצות .האם כדאי? סיכונים? ואולי כדאי למשוך עד ל ניתוח החלפת הברך? תודה

גופים חופשיים בברך נובעים בחלקים ש"נפלו " התנתקו מהסחוס לרוב , או במקרה של טראונמה יכול להנבוע מפרגמנט עצם , גודלםפ יכול לנוע ממ ועד 2-3 סמ גופים אלה נעים בברך בנוזל הסינוביאלי או "נתקעים " ברקמות השונות סביב הברך . סימפטומים של ברך "נעולה " או ארועים פתאומיים של כאבים שחולשפים לאחר הנעת הברך אופיניים במקרה שהגופיף החופשי "נתקע" באזור חיובי במפרק . במקרה של "סימפטומים אלה מומלץ להוציא הגוף החופשי - גם על מנת למנוע ארועים מכאיבים דומים , וגם למניעת נזק נוסף לסחוס . ניתן להוציא גופים אלה בניתוח ארטרוסקופי . במידה ויש נזק מפושט למפרק הברך ומלווה בחיקה וסימפטומים כרוניים שאינם נובעים רק מ"נעילות "כאובות , ניתן לשקול ניתוח החלפת ברך . ממליץ יעוץ עם אורטופד מומחה לדיין איתך אפשרויות של ניתוח ארטרוסקופי מול החלפת ברך. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך