שבר שצקר 4 בטיביאל פלאטו

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

01/06/2018 | 10:46 | מאת: תמר

בת 26, ספורטיבית, לפני שבוע איבחנו לי שבר בטיביאל פלאטו שצקר 4, הוחלט על טיפול שמרני של גבס לשישה עד שמונה שבועות. האם הגבס צריך להיות ביישור מלא או עם כמה מעלות כיפוף? האם החוסר תזוזה של הברך לא תגרום לנזקים נלווים?

בוקר טוב שבר של משטח מפרקי של הטיביה ( TIBIAL PLATEAU FRACTURE ) יכול להיות מטופל שמרנית בגבס או ניתוחית , בהתאם למידת תזוזת השבר . טיפול שמרני יהיה לרוב בגבס ממעל הברך ועד הקרסול כולל . קיבוע השבר נעשה לרוב אלא אם יש סיבות מיוחדות במעט כיפוף של הברך בגלל בעיקר נוחות החלוה ( יותר קל ללכת עם קביים ) וכן לשחרר המתח מחלק אחורי של הברך שיכול לגרום לתזוזת השבר . יש לציין שאין המלצה גורפת וחד משמעית לגבי מידת הכיפוף ויישור וניתן למצוא בספרות הרפואית קיבוע בגבס מיישור מלא ועד 20 מעלות כיפוף. חשוב לציין כי שבר זה נזקק למעקב סדרתי של צילומים פעם בשבוע ב 3 שבועות ראשונים בגלל נטייתו של השבר לזוז ולאבד עמדה . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפת מפרקים ביה"ח איכילוב

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך