ניתוח ברך מורכב -יעוץ

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

11/02/2018 | 21:17 | מאת: דוד

שלום לצערי אני חסר מזל לחלוטין מגיל 16 ועד היום שאני בן 25 אני סובל אשמח ליעוץ מהרופא המומחה כאן אני מצטט מהמכתב מהרופא שלי "חזר היום MRI של ברך שמאל ישנה ככל הנירא חזרה של הציסטה ABC היום דנו בממצאי ברך ימין - קלינית דלדול QUAD, ישור מלא כיפוף 90,רגישות ניכרת בפיקה. זקוק לניתוח- הטריה של הפיקה ,פולקרסון לאנטריוריזציה (הקדמת הטיביאל טוברוסיטי),+/- השתלת סחוס או תחליף סחוס. הסברתי על הממצאים ומהלך השיקום שעורך כשנה +/-. כאוב ומוגבל בכל התפקודים." עקב מה שהסביר לי הרופא , אני מסרב לניתוח עקב שהסביר לי שהשיקום הוא שנה וחצי בערך אשמח מאוד לדעת האם יש ניתוח תחליפי אם זמן שיקום יותר קצר ואחוזי הצלחה טובים יותר? מודה מראש על התשובה דוד

אכן המקרה שלך מאד מורכב יש לך מספר בעיות שדורשות התייחסות . לצערי בלי בדיקה מקיפה ומעבר על ההדמיה לא ניתן להציג לך טיפול חליפי או זהה. כשחושבים על טיפול כל כך מורכב צריך להבין שהטיפול אמור להחזיק למשך שנים ככה ששיקום של שנה לעיתים שווה את זה. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך