לגבי תפוחי אדמה בתנור?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/09/2025 | 11:31 | מאת: ירון

שבת שלום הבנתי שתפוח אדמה מפריש חומר שנקרא אקריל שהוא בלשון המעטה לא ידידותי לבריאות עם שמתי קציצה בתנור ב180 מעלות עם תפוחי אדמה ובשר האם תפוח האדמה זיהם גם את הבשר עם החומר הזה או שאפשר לאכול את הבשר אם נוציא את תפוחי האדמה

שלום ירון, ראשית החומר נוצר בטמפ גבוהות מ 180 מעלות לרוב. שנית, זה תלוי זמן בישול. שלישית, החומר לא מופרש מתפוח האדמה, אלא נ וצר בתוכו בעקבות שינוי במולקולות בתוך תפוח האדמה. אקריל אמיד יותר משמעותי במוצרים מעובדים מתפוח אדמה מאשר תפוח אדמה מבושל בעצמו. בברכה,דנה

26/09/2025 | 11:39 | מאת: ירון

זה היה כחצי שעה על 180 מעלות בתנור האם הבשר בטוח ובריא לאכילה?

כן, הוא בטוח. חשוב לזכור שתהליכי חימום משנים מבני חלבון גם בבשר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר