אוכל קפוא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/12/2020 | 11:17 | מאת: שירי

שלום רב בן זוגי (50+)אוכל לעיתים אוכל קפוא (ישר מהמקפיא). למשל, פיתה קפואה מהמקפיא , עוגייה שהיתה במקפיא . האם זה מזיק ? בעיקר לקיבה/ מעיים . תודה רבה

שלום שירי, ראשית אני חייבת הלתייחס לתופעה מבחינה התנהגותית. השאלה היא אם יש מוזריות נוספות באכילה. אם זה רק אכילה של קפואים, אז זו פחות בעיה. יש תסמונת פיקא שזה אכילה של דברים מוזרים כמו חול, סיד ועוד מאפיין יותר ילדים, יכול לבוא בהקשר לחסרים תזונתיים או ויסותים מרקמיים, לצורך העיניין יכול לתפוס גם על מזונות קפואים בנוסף ( לא כסימפטום יחיד). השאלה האם מדובר באכילה של דברים מוזרים כחלק מבולמוס וניתוק באכילה ואז אוכלים דברים מהפח, קפואים וכל הבא ליד. מעבר לכך, אם לא מדובר בבעיה התנהגותית באכילה, אז נזק לא ידוע לי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר