DHA מצריכת ALA בלבד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/10/2020 | 22:00 | מאת: סם

שלום, אני צורכת כ5 גרם ALA מדי יום (2 כפות צ'יה טחונה ועוד מאכלים נוספים) והבנתי שהמחקרים חלוקים בנושא אם זה מספיק או לא להמרה לDHA (לדוגמה : https://www.rambam-medicine.org.il/category/plant-based-omega3-is-it-enough) כך שרציתי לשמוע את חוות דעתך באם הצריכה וההמרה מספקת בהתאם לצרכי הגוף, האם עלי להגדיל את צריכת הALA ליתר ביטחון או שתוסף DHA מאצות (אני טבעונית) הכרחי לגמרי. תודה

שלום סם, ההמרה אינה מספקת, ואת צריכה לקבל DHA ממקור אחר. בברכה,דנה

28/10/2020 | 13:56 | מאת: סם

אבל אם המחקר הראה שהגוף מסוגל להטמיע רק עד כ3.8 מ"ג DHA ליום- גם בהנחה שרק אחוז אחד מהALA שלי מומרת לDHA - זה יוצא עדיין הרבה מעבר ליכולת הגוף שלי להטמיע ואני אמורה להיות מסודרת, לא כן?

שלום סם, יכולה ההמרה שלנו נמוכה בהרבה, זה לא מספיק. יש אנשים שלא מבצעים המרה כלל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר