קופסא ננעלת לשמירת אוכל מתוק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/10/2020 | 18:31 | מאת: שירי

שלום, אני בהליך תזונה בריאה. פעם בשבוע אני כן אוכלת פרוסת עוגה קטנה או משהו מתוק עד 200 קלוריות. רכשתי קופסא מיוחדת מחו"ל שניתן לאחסן בה שוקולדים ועוגיותת ואפשר לסגור את הקופסא עם קוד לכמה ימים שרוצים. זה מאפשר לי כן לקנות הביתה משהו מתוק ולא לחסל אותו וזה ממש טוב. יש קונדיטורית שאופה עוגת שמרים שמכילה נוטלה, שוקולד לבן ושוקולד חלב. היא אמרה לי שאפשר לאחסן את העוגה מחוץ למקרר אז שמחתי שאוכל לשים בקופסא ולנעול.(הקופסא לא עמידה בקור המקרר). האם ידוע לך כמה ימים העוגה יכולה להחזיק בחוץ אם נאפתה באותו היום ללא חומרים משמרים? והאם אכן זה לא מסוכן לאבחן לא במקרר עוגות שמרים? תודה מראש

שלום שירי, רוב העוגות לא מאוחסנות במקרר, כמות הסוכר בהן שומרת עליהן היטב בחוץ. הכל תלוי כמובן מה טמפ' החדר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר