שלשולים וספיגת אבות מזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/10/2020 | 18:02 | מאת: מושי

שלום דנה, אני מרבה באכילת פירות וירקות (כולל ירקות פחממתיים). כל יום צורכת גם לפחות שני מוצרי חלב ומנסה לאכול מספיק ביצים (אוכלת רק את החלבון כי זה די מקור החלבון העיקרי שלי). הבעיה היא שהבטן שלי הרבה פעמים מאוד נפוחה. יש לי מדי יום יציאות ופעם בכמה ימים התקפת שלשולים בה אני רואה כל מה שאכלתי ביומיים-שלושה האחרונים. אז הבטן יורדת, כשאני אוכלת היא שוב מתנפחת וחוזר חלילה. ביום השלשול יש לי תמיד כאבים חזקים בצד השמאלי-תחתון של הבטן. העובדה שאני רואה כל מה שאכלתי באסלה (גזר, פלפל, תירס, עגבניות, חסה, קליפות תפוחים...) מדאיגה אותי. גם העובדה שהבטן מתנפחת ויורדת כל פעם בעקבות שלשול. מה קורה שם? יכול להיות שהגוף שלי לא מעכל את המזון? אני לא יורדת במשקל אבל זה מצב שנמשך הרבה זמן ואני כן בתת משקל קל תמידי (בסביבות BMI 18.5 לפני שלשול, 17.7 אחרי).

11/10/2020 | 18:03 | מאת: מושי

שכחתי לציין שאני בת 33

שלום רב, נוכחות של מזון לא מעוכל חלקית פחות מטריד אותי, אלא התופעות של השלשולים, כאבי הבטן והמשקל הנמוך. ממליצה לפנות לבירור אצל רופא גסטרו ובהמשך דיאטנית גסטרו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר