סיבה לכולסטרול גבוהה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/10/2020 | 18:01 | מאת: שיר.ד

בת 45שוקלת 50 גובה 148 אוכלת אוכל מאוד בריא. במהלך היום אוכלת כ60גרם של אגוזי לוז מולבנים ושקדים ואגוזים המון סיבים (פשתן וסובין קוואקר). בחצי שנה האחרונה אוכלת כל יום ביצה בערב במשך השבוע.בנוסף יוצא לי פעמיים בשבוע בלבד לאכול בשר עוף . ו4פעמים בשבוע שמנת 9אחוז. ברקע תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת 2.4tsh שאלתי היא: בבדיקות דם האחרונות קיבלתי כולסטרול גבוהה 222 Ldl139 Hdl65 קפיצה די גבוהה מהבדיקות לפני שנה. ואני תוהה... האם ביצה כל יום גרמה לקפיצה?רק בחצי השנה האחרונה התחלתי עם ביצה כל יום וזה היה השינוי.מוצרי חלב שמנים אכלתי כל הזמן וגם בשר על בסיס יומי. האם אגוזי לו ושקדים 60גרם ליום יכולים לגרום לעליה בכולסטרול? תודה לך על תגובתך

שלום שיר, איני יכולה לומר בוודאות מה מקור העליה ברמות, גם לא אמרת מה היו הרמות לפני כן. ביצה יכולה להעלות את הרמות, אך עדיין במקרה שלך לא דורש התערבות, אלא אם כן יש גורמי סיכון. פורום זה בעיקרו אינו מיועד לייעוץ אישי, עליך ללכת לדיאטנית ולבחון את כל גורמי הסיכון הקיימים.לפי התוצאות שלך עכשיו וממה שאני יודעת זה תקין לגמרי, בייחוד כשיש לך HDL תקין . בברכה,דנה

11/10/2020 | 17:26 | מאת: שיר.ד

הי דנה תודה רבה על תגובתך. קראתי שחרדה ומתח יכולה להעלות כולסטרול, מה דעתך? כמוכן האם אכילת אגוזי לוז מולבנים ושקדים בכמות גדולה.כ60גרם ליום יכולה לגרום לעליית הכולסטרול בגלל האחוז השומן הגבוהה בהם באופן כללי?

שלום שיר, לשקדים ואגוזים אין קשר לעלית כולסטרול. לא מכירה סטרס וכולסטרול, מכירה סטרס ומחלות לב, סרטן וסוכרת. בברכה,דנה

12/10/2020 | 10:48 | מאת: שיר.ד

צודקת!! צריכה להירגע בכללי בלי קשר לכולסטרול:-)) תודה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר