האם זה משמעותי טיגון בשמן או תנור / סיר?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/10/2020 | 11:00 | מאת: יוני

שלום, האם זה מאד משמעותי אם אני מכין חזה עוף או ירקות מוקפצים על מחבת עם שמן זית או מכין בסיר / תנור בלי הטיגון? אני מדבר על למשל פעמיים בשבוע. תודה רבה1

שלום יוני, השאלה משמעותי למה מבחינתך? בריאותית? קלורית? לכל אחד יש יעדים שונים. באופן כללי אנחנו ממליצים על יותר בישול ואפיה ופחות טיגון. בברכה,דנה

04/10/2020 | 12:09 | מאת: יוני

באופן כללי, לטווח הארוך. אני פשוט מנסה לבנות לעצמי תפריט, אני גר לבד. אני אדם בריא באופן כללי. אז כשאני מנסה לבנות לעצמי תפריט - האם אני יכול פעמיים בשבוע לעשות במחבת או שלוותר? תודה!!!

שלום יוני, תשובתי נשארת בעינה. פחות טיגון באופן כללי. בברכה,דנה

04/10/2020 | 20:48 | מאת: א

טיגון יוצר רדיקלים חמצניים. וזה לא בריא. שמן זה יותר קלוריות מבישול - אבל זה כבר לשיקולך. כי יש כאלו שיכולים להרשות לעצמם.

06/10/2020 | 07:57 | מאת: אלי

האם טיגון תמיד מזיק? אני נהנה מזה שנים רבות מביצה מטוגנת וגם מפלאפל (אומנם בלי צ'יפס), ובינתיים עברתי את גיל 85 ואני שוחה 6 פעמים בשבוע. האם רדיקלים לא מנוטרלים ע"י הוויטמינים והמינרלים במזוננו?

שלום אלי, גיל הוא מידע חשוב, כי הוא נותן לנו פרספקטיבה טיפולית. שאלת באופן כללי, וכן, באופן כללי אנחנו פחות ממליצות על טיגון. לא אמרתי בכלל לא, אמרתי להפחית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר