קינואה וברזל... והקפאה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/09/2020 | 00:07 | מאת: מירי

שלום, האם הקינואה לא מאבדת את ברזל לאחר בישול? ובמידה ומקפיאים אותה לאחר בישול, האם ישנה פגיעה בערכי הברזל? ואשמח גם לברר: האם ניתן לאכול לאכול בשר עם חלב וזה לא יפגע בספיגת הברזל והחוק הזה תקף רק לתוספים שבהם בחלקם לא מומלץ לקחת ברזל עם חלב? תודה מראש

שלום מירי, ברזל בחימום יכול לשנות את זמינותו. לא ידוע לי שהקפאה פוגעת בברזל. מותר לאכול מוצרי חלב ובשר ללא חשש- לראיה מרבית העולם אוכל את השילוב ולא סובל מחסר ברזל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר