גליקוגן וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/09/2020 | 21:34 | מאת: אוראל

אני בן 22 רוצה להתחיל דיאטה. 1) האם יש יעילות כלשהי בהתנזרות מלאה מפחממות בימים הראשונים לדיאטה (אכילת ארוחות הכוללות חלבונים וירקות) כדי לרוקן את מאגרי הגליקוגן במהירות? לאחר כמה ימים אני אתחיל להוסיף לתזונה פחמימות בריאות בהדרגה. 2) בהתחלה של הדיאטה כולם אומרים שיורדים בנוזלים ולא בשומן. האם הכוונה לגליקוגן שמתפרק בשרירים?

שלום אוראל, גליקוגן מספיק בממוצע ל- 20 שעות, הוא לא מתמלא אם לא תאכל פחמימות, ואז אתה נכנס לקטוזיס, מה שעושים בדיאטה קטוגנית. זה לא רלוונטי רק לימים הראושנים, אלא תהליך. ברגע שתאכל פחמימות המאגר יתמלא שוב. בימים הראושנים זה בעיקר פירוק מסת שריר. גליקוגן הוא מאגר קטן מאוד בשריר ותרומתו לירידה במשקל מינורית. הרעיון של דיאטה קטוגנית היא ייצור גופי קטו שגם מעלים תחושת שובע וגורמים לפירוק מוגבר יותר של שומן תחת ירידה בעמידות לאינסולין. ירידה במשקל עושים בליווי איש מקצוע- דיאטן.נית. פנה לייעוץ. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר