עליה במשקל- פעם ראשונה ושומנים בדם.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/08/2020 | 08:09 | מאת: קרין45

שלום דנה, אני בת 45. בריאה ללא כדורים כלשהם. אציין רק שתמיד הייתי רזה מידיי.46-49קילו קילו. גובה1.7משקל קבוע. עד גיל 37. אפילו קילו לא הצלחתי לעלות. בגיל 37 סוף סוף עליתי למשקל תקין. ומאז הוא עולה ועולה בלי שליטה. כיום 65 קילו. עשיתי בדיקת דם: פרופיל שומנים ממש עלה בגבול העליון. כלוסטרול-198 ערך רצוי קטן מ-200 טריגליצרידים 164- ערך רצוי קטן מ-150 LDL-119 ערך רצןי קטן מ-100 non hdl cholesterol-151 ערך רצוי קטן מ-150. שאלתי: את חושבת שהעליה במשקל קשורה לשינוי בחילוף חומרים? האם זה קשור לאסטרוגן? האם אפשר למנוע את עליית השומנים?-או שזה בגלל הכבד שמייצר בעודף? להערכתך מגיע לי תזונאית מקופ"ח? תודה

שלום קרין, בהחלט עליה במשקל וגיל יכולים להביא לעליה ברמות השומנים בדם. בהחלט מגיע לך דיאטנית והיא תוכל גם לעזור בנושא במשקל וגם בנושא השומנים בדם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר