שאלה על אלרגיה, כאבי בטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/08/2020 | 11:28 | מאת: יעל---

שלום דנה, אני שואלת בשביל אחותי ( אוטיסטית). מתנצלת על האורך, אשמח שתקדישי מזמנך אם ניתן. שנים היא רגישה בבטן היתה מקיאה וכו'.. כיום נוטלת אומפרדקס באופן קבוע, נאמר גם שיש בעיה עם השוער ( ריפלוקס). מעולם לא עשתה גסטרו אמא שלי חוששת.. אנחנו מקפידים על תזונה כלומר להימנע ממאכלים מסוימים שיעשו לה כאבי בטן. הקטע שהיא נמצאת במוסד ואין פיקוח על כמות האוכל או מה לאכול. היה לה הליקובקטר פילורי אחותי גם בררנית באוכל. למשל לא נוגעת בגבינות, לא אוכלת אוכל מטובל, לא כרוב, ועוד ירקות שאינני זוכרת כרגע. יש לה אלרגיה למזון- דגים , ועוד כמה צמחים כגון לענה.ולקרדית הבית בעיקר!!! סובלת באופן כרוני מנזלת וליחה על כן מטופלת בטלפסט. בעונות מעבר יכול להגיע למשאף או למר"מ. לאחרונה גם מתלוננת על כאבי ראש ישר חשדתי בחוסר ברזל ואכן זה כך אבל כשהחלה לקחת כאבה הבטן אז הפסיקו לה. יש לה גם דלקות שחוזרות על עצמן בשתן.( יכולל היות בגלל ניגוב לא נכון) יצא כבר כמה פעמים שקיבלה אנטיביוטיקה בגלל הריאות והסימפונות- מה שמשמיד את החיידקים הטובים. לאחרונה קראתי: שנזלת אלרגיה כאבי בטן , דלקת בשתן יכולים בכלל להיגרם מטפילים במעיים. מה דעתך בנושא? את בבקשה יכולה לשער /לומר לי אילו בדיקות דם כדאי לה לבצע? סליחה על האורך תודה

שלום יעל, לצערי איני יכולה לתת מענה מפורט במסגרת פורום זה. עליכם להגיע לרופא גסטרו ולדיאטנית גסטרו בהתאם לגיל של אחותך. חיבים בירור מלא של הכל, ואז בניית המלצות בהתאם למה שצריך. נשמע שיש פה מורכבות אדירה שמחייבת התערבות מקצועית פרטנית, ולא סמגרת פורום זה. אתם יכולים לפנות לקופה אליה אתם שייכים או לפנות למרכזים רפואיים בקרבת המגורים שלכם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר