השלמת מחסור וויטמין D

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/07/2020 | 16:31 | מאת: אור

שלום רב. אני בן 38 ובבדיקות דם אחרונות נמצאה רמת נמוכה-גבולית של ויטמין D (הסידן תקין). הערך של ויטמין D בבדיקה יצא 15 כאשר הטווח התקין לפי ערכי המעבדה הינו 30 עד 100. האם במצב כזה נדרש לצרוך תוספת ויטמין D בטיפות? באיזה מינון למשך כמה זמן? תודה רבה.

שלום אור, בוודאי שכדאי להשלים. ההמלצות נעות בין 1000-2000 יחבל ביום. הייתי מתחילה עם 1000 יחבל ובודקת עוד 3 חודשים. בכל מקרה כדאי לקבל המלצה גם מרופא משפחה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר