כמות המתאימה לאישורי הרשויות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/06/2020 | 22:27 | מאת: טל

היי דנה, ב-27.5 שאלתי שאלה בנדון, אך עד כה טרם קיבלתי את תשובתך. אכיר לך תודה אם תעני עליה. הנושא ותשובתך חשובים לי. בברכה, טל

שלום טל, השאלה היתה בנוגע לממתיקים. עמדתי בנושא היא לא להשתמש בכלל. אין צורך בהם. בכל מקרה כדי להגיע למינון המקסמילי צריך לצרוך כמויות בלתי סבירות לרוב האנשים. יש הבדלים בין מדינה למדינה, ארהב מחמירה יותר מישראל ומרבית אירופה לגבי חלקם. השיקול הוא שלך. בברכה,דנה

09/06/2020 | 11:30 | מאת: טל

אני לחלוטין לא נהנית מקפה/תה/קקאו לא מומתקים. מאידך, אחת הנאותיי הגדולות ביותר היא לשתות אותם מומתקים. אף אחד מהפתרונות החלופיים להמתקה לא טעים לי, בלשון המעטה. האמת, אין טעם לחיי (וגם לחיי אשתי)בלי קפה/תה/קקאו עם ממתיק. אז איך מתיישבת אמירתך "אין צורך בממתיקים, אין להשתמש בהם", כאשר לנו ולאיכות חיינו הם נחוצים כאוויר לנשימה? טל

שלום טל, סליחה על ההשוואה, אך יש שיאמרו אותו דבר על עישון סיגריות ועל עוד מנהגים לא בריאים. שאלת מהי המלצתי- אז איני ממליצה על שימוש בממתיקים או כל מזון מעובד אחר, עד כמה שניתן. ברור שבמסגרת טיפול אישי אנחנו עובדים על ההרגלים האלה ועוזרים לאנשים לפתח הרגלי תזונה ואורח חיים בריאים יותר. בברכה,דנה

10/06/2020 | 08:04 | מאת: טל

הדיאטנית שלי כבר השלימה את עזרתה האישית לי בפגישותינו הרבות, ומבחינתה הרגלי תזונתי ואורח חיי -בריאים. כמו כן, הגעתי לגיל מכובד למדיי ונותרתי בריא. השוואת הממתיקים לעישון - תמוהה, כי אינה תואמת את העובדה ש-FDA מאשר ממתיקים, אך לא מאשר עישון. לסיכום, איזה סוג מומחה יצליח "לעבוד על ההרגלים האלה", שנחשבים ע"י הדיאטנית כבריאים, כאמור, ומעניקים טעם לחיי, מבלי להפר את אישור FDA? טל

11/06/2020 | 12:13 | מאת: מאיה

האם על המתקת קפה בסילאן או בסירופ מייפל או בדבש (בניגוד לממתיקים מלאכותיים כסטיוויה או סוכרלוז) את כן ממליצה? אלה כן טבעיים? ואם כן, איזה מהם, לדעתך, עדיף? מאיה

12/06/2020 | 13:15 | מאת: טל

ב התחשב בעובדה ש-fda מאשר ממתיקים מלאכותיים בכמות אותה קבע, בידיעה ברורה שהם מעובדים, למה מומלץ להימנע מקפה מומתק כנ"ל, המעניק טעם ושמחה לחיים, כאשר שתיית קפה שאינו מומתק בהם גורם לסלידה? טל

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר