סיכוי לאבנים בכליות כתוצאה מצריכת מזון עשיר בירקות טריים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/02/2020 | 11:51 | מאת: שושי

לפני כשנה היה לי חשד לאבנים בכליות עקב ממצא של 5 מ"מ. הופניתי לבדיקת CT אבנים והתוצאה שלילית. אולם אני מעוניינת לשמור על תזונה למניעת אבנים. קראתי שלצורך כך עש לצרוך מזון דל באוקסלטים. גיליתי שכמעט כל הירקות הטריים עשירים באוקסלטים וכן פריטי מזון נוספים רבים. לכן הורדתי כמעט לאפס את צריכת הירקות הטריים (אשר אהובים עלי במיוחד) ומשתמשת רק בירקות מבושלים. באופן כללי לא ממש יודעת מה אמורה לאכול. המלצותיכם?

שלום שושי, ההמלצה שלי היא שאם אין לך אבנים בכליות,אז אין סיבה לעשות דיאטה. יש הרבה סוגים של אבני כליה, לא כולם מבוססי אוקסלאט, ואין מניעה מאכילת אוקסלאט. הורדת ירקות ופירות אינה מונעת אבני כליה, אולי להפך ברוב המקרים. אם אין לך אבנים, אל תעשי דיאטה למניעה. המניעה הטובה ביותר היא שתית מים מספקת, תזונה מאוזנת ובריאה מכל קבוצות המזון, ללא מזון מעובד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר