ויטמין סי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

12/01/2020 | 22:48 | מאת: שלומית

שלום רב, בת 72,ורגישה לפרוקטוז,ולכן איני אוכלת פירות האם רצוי לקחת ויטמין C כתוסף ובאיזה כמות ליום ?איזה כמות עלולה להזיק? תודה שלומית

שלום שלומית, ראשית, רגישות לפרוקטוז אינה בהכרח מונעת אכילת פירות באופן אבסולוטי. למשל בקיווי שעשיר בויטמים C יש יחסית מעט פרוקטוז. כמובן יש גויאבה, אפרסמון ותותים שאפשר. ביקרות יש לא מעט ויטמיןב, במיוחד פלפל עשיר מאוד וגם עגבניה, אז אין בעיה ואין צורך בתוסף. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר