חומצה פולית ברמה גבוהה בדם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/01/2020 | 16:33 | מאת: חומצה פולית

שלום לוקחת מעל 10 שנים תוסף של חומצה פולית 5 מג ליום (בייעוץ רפואי כמובן). כיום נתבקשתי לרדת למימון 400 מקג. בבדיקת דם נמצאה רמת חומצה פולית גבוהה (מעל 40). האם זאת רמה מסוכנת? כיצד ניתן להוריד את הרמה? הגוף יודע להיפטר מזה? כמה זמן יקח לרמה "לרדת" לנורמה? תודה רבה

שלום, אין כמעט כל הצדקה רפואית לקחת מינון של 5 מ"ג. הרמות ירדו עם הזמן. מדוע לקחת מינון כזה גבוה? דנה

13/01/2020 | 18:41 | מאת: חומצה פולית

בשל אבחנת הומוזיגוטיות לmthfr ו הומוציסטאין מעט גבוה. האם רמה בדם של חומצה פולית מעל 40 זו רמה גבוהה? מסוכנת? כיצד ניתן להפטר או לרדת לנורמה?

שלום, הבעיה אינה ברמות, זה ירד עם הזמן. אין לנו מאגרים, מדובר בויטמין מסיס מים, ולכן את העודפים את תוציאי בשתן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר