תפוחי אדמה - בריא או מזיק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/01/2020 | 16:40 | מאת: לין

היי, אני חובבת מושבעת של תפוחי אדמה בכל מצב .. אפוי/מטוגן וכו.. הרבה אמרו לי שתפוחי אדמה זה עם מלא סוכרים ולא מומלץ וכו.. (בלי קשר לצורת בישול) באופן כללי יש לי עודף משקל ואני נמצאת כרגע בתהליך של הפחתת סוכרים באופן משמעותי והימנעות ממטוגן. כחלק משינוי הרגלי אכילה אני רוצה לדעת חד משמעית האם עדיף להחליף את תפוחי אדמה בפחמימות מורכבות (אורז מלא/קינואה וכו) רוב הזמן ומידי פעם להכניס תפוחי אדמה לתפריט או שאפשר לאכול תפוחי אדמה בכיף גם בתור נשנוש .. (מדברת על אפוי עם מעט שמן ולא על מטוגן) חשוב לי לשמור על תזונה מאוזנת ושגרה בריאה אבל מצד שאני אני לא רוצה להעלים לעצמי את כל ה״כיף״ מאוכל כי את המתוקים וסוכרים המוספים כבר הורדתי ואני אוכלת רק מתוקים טבעיים (תמרים וכו)

שלום לין, גם תפוא נחשב לפחמימה מורכבת. אפשר לשלבו בתפריט בצורה מאונת. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר