2 ביצים ביום בדיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/01/2020 | 11:53 | מאת: ליזה

שלום רב יש לי השמנת יתר ואני כבר שבועיים בדיאטה. אני אוכלת בדיאטה הזאת בערך 1000 קלוריות הבאות מחזה עוף, גבינות, קצת פירות, שקדים, גבינות וירקות. אני אוכלת רק אוכל גולמי בדיאטה הזאת. כמו כן אני אוכלת 2 ביצים קשות כל יום בשביל חלבון. ידוע לי שערך הכולסטרול בביצה הוא גבוה. האם זה תקין לאכול ביום 2 ביצים? האם הכולסטרול שיש בביצה הוא יכול לפגוע לי בדיאטה? או שזה בסדר? אין לי היפרכולסטרולמיה.

שלום ליזה, ראשית עלי לדייק אותך, מוצרי חלב אינם מוצר גולמי. רובם מאוד מעובדים. שנית- 1000 קק"ל ליום זה מעט מדי- ואת פוגעת בעצמך מטבולית. שלישית- על פניו אין מניעה מאכילת 2 ביצים ביום, אבל את אוכלת מספיק חלבון מבשר ומוצרי חלב, אז לא ממש חיוני. אפשר לאכול בעיקר את הלבן של הביצה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר