אכילה לילית וצריכת חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

31/12/2019 | 13:03 | מאת: אכלנית

שלום, מזה הרבה מאוד זמן שהזמן בו אני מרגישה יותר תאבון וגם חשק לאכול הוא בלילה. זה בעצם אומר שאני אוכלת לפני ארוחות קטנות יחסית ובמקום שהארוחה הגדולה של היום תהיה בצהרים או בערב, היא בלילה. איני סובלת מעודף משקל או מבעיות בשינה (מאוד פעילה ספורטיבית ונרדמת תוך מספר דקות בשינה רצופה). בכל זאת חשוב לי לדעת, האם יש לכך השפעות שליליות על הבריאות? שאלה שנייה- קשה לי הרבה פעמים לצרוך חלבון במהלך היום. בדרך כלל, יש לי תאבון רק לירקות קשים ולפעמים ללחם. הרבה פעמים אני ״דוחפת״ לעצמי גבינה, יוגורט או ביצים במהלך היום רק כדי לא להגיע למצב של דלדול שריר (קרה בעבר). בבוקר, לפני היציאה מהבית, יותר קל לי ואז אני מכינה חביתת חלבונים מבערך 5 ביצים. האם הגוף יכול לעכל את החלבון בצורה כזו או שעדיף לחלק את החביתה ולקחת בתיק למהלך היום? האם צריכת יוגורט או חלבון אחר אחרי אכילה של סלט ירקות גדול לא מומלצת ועדיף לדחות את האכילה לנגיד שעתיים אחרי?

שלום, אין הוכחות מדעיות משכנעות שאכילה בשעות מסויימות בעייתית יותר מאחרות, בהנחה שהאדם פעיל, אוכל מאוזן , מקפיד על שינה מספקת ועוד. לגבי החלבון- בעיקרון אין חובת אכילה בכל ארוחה, אבל כן הייתי ממליצה לפזר את יותר על פני היממה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר