שיבולת שועל לא מבושלת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/12/2019 | 10:56 | מאת: חוה

האם בריא לאכול שיבולת שועל לא מבושלת?- אני אוכלת הרבה בתוך כוס עם חלב ועכשיו ראיתי מאמר שקיימים רעלנים בקליפת השיבולת ולכן לא בריא לאכול את השיבולת שועלכשאינה מבושלת כתובת המאמר: http://www.healthy-eating-politics.com/toxins-in-food.html

שלום חוה, אנחנו נוהגים תמיד לבשל את שבולת הושעל, ולו בישול קצר. היתרון של הבישול שבמים שהוא יכול לסלק חלק מהרעלנים על שבולת השועל ולהוריד תוכלה חומצה פיטית. איני יכולה לומר אם זה בריא או לא, ישנם הרבה אנשים העושים זאת. אבל כמו שאני תמיד אומרת, לאכול משהו בריא , בכמות גדולה, על בסיס יומי, כנראה לא בריא באותה מידה של מזונות בריאים פחות. לכן חשוב לגוון , גם במזון, גם בצורת הבישול וגם לשמור על כמויות נאותות. זה שהוא נחשב לבריא, לא הופך אותו לבריא לכולם, בכל מצב ובכל כמות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר