סוגי לחמים וערכם הבריאותי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/11/2019 | 09:42 | מאת: ארז

בוקר טוב, אני צורך לחמי בריאות אך הם מלאים במייצבים, ממתיקים מלאכותיים, תוספי הE למיניהם ועוד חומרים המאריכים את חיי המדף. שאלתי היא - האם צריכת לחם שחור אחיד בריא יותר? חשוב לי הפן הבריאותי ופחות הפן הקלורי שכן אני אדם פעיל ספורטיבית ורוצה לשמור על גופי נקי מחומרים מתועשים (ברור לי שבטח גם באחיד יש אבל אני משער שפחות). בתודה מראש

שלום ארז, הלחם המומלץ לאכילה הוא זה שאתה יודע מה הרכיבים שבו, כלומר לחם שהכנת בעצמך או במאפיה שאתה בטוח במה שיש בפנים. מסכימה שלפעמים עדיף לצרוך לחם לא מחיטה מלאה שלא מלא במייצבים למיניהם, הבעיה שגם בלחם אחיד יש מייצבים. לכן ההמלצה להכין לבד- שזה יחסית קל היום, או למצוא מאפיה שאתה יודע מה הרכיבים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר