קפה נטול קפאין. באמת מסוכן?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/10/2019 | 11:03 | מאת: הילה

שלום. אני בהריון ואוהבת מאוד קפה מגורען, לכן היה עבורי טבעי והגיוני לעבור לקפה נטול קפאין ברגע שקיבלתי את הבשורה. השבוע נחשפתי בטלויזיה לכתבה על שיטות להוצאת קפאין מהקפה, ונאמר שרצוי לבחור קפה שלא השתמשו בו בכימיקלים לצורך הפעולה. לצערי שיטת הוצאת הקפה לא מצויינת על גבי האריזות, ולא מצאתי מידע מהימן על הדרך בה משתמשים בקפה שלי. רציתי לדעת.. במידה והתמשו בכימיקלים- האם זה באמת מסוכן?? האתר הזה טוען שלא, אבל רציתי חוות דעת נוספת. https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%9C-%D7%A7%D7%A4%D7%90%D7%99%D7%9F תודה רבה ושבת שלום

שלום הילה, בעיקרון אין מניעה מוחלטת מקפאין בהיריון אלא הפחתה משמעותית. אני פחות אוהבת מזנות מעובדים עם טכניקות שונות, ולכן הייתי מחליפה משקה לתקופת ההיריון או מורידה מינון ל- 2 כוסות ביום. בברכה,דנה

20/10/2019 | 12:56 | מאת: הילה

תודה על תגובתך. ובכל זאת, את יודעת להגיד אם הכימיקלים אכן מתאדים ולא משאירים זכר בטמפרטורות הגבוהות שבהן מייצרים את הקפה?

שלום הילה, צר לי אך אין מידע בנושא. כל נושא הנטול קפאין נולד מהמלצות שגויות לאורך השנים והנחיות להמנע שלא היה לכך כל תיעוד שבאמת מזיק לבריאות. לכן ההמלצה היא להפחית ולא לעבור לנטול. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר