תזונה להורדת טריגצלידים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/10/2019 | 13:25 | מאת: דודי

היי, בן 25 ערכי הטריגלצרידים שלי 330 HDL 40 Cholsterol כללי 240 LDL לא ניתן לחישוב הייתי אוכל הרבה לחמים ומוצרים עשירים בשומן בחצי השנה האחרונה ולא בצעתי פעילות גופנית. אני שבועיים עם תפריט פחמימה 150 גרם ביום וללא אותם מוצרים מעובדים. משתדל לצרוך אגוזים ושאר הדברים המומלצים. השאלה היא האם יש יתרון בלחתוך את הפחמימות ל50 גרם? האם הגעה לערכי כולסטרול מאוזנים היא אפשרית בעזרת תזונה בלבד?

שלום דודי, בהחלט בעזרת תזונה ואורח חיים בריא הכולל גם פעילות גופנית ניתן לתקן את הרמות, בייחוד בגילך הצעיר. איני יודעת את משקלך, אבל במידה ואתה בעודף גם ירידה במשקל תעזור, וכמובן בירור נושא משפחתי. אין צורך לרדת ל- 50 גר. לרוב הורדת אלכוהול, פחמימות פשוטות והגבלת פירות, בשילוב תזונה מבוססת צומח יכולה לשפר משמעותית את המצב. פנה לדיאטנית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר