דקסטרוזה בממתיק מלאכותי.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

05/10/2019 | 21:14 | מאת: גלית

שלום, קניתי ממתיק מלאכותי, וקראתי על פירוט התוצר הזה שבממתיק זה יש 97.125 אחוז דקסטרוזה כחומר מילוי. כלומר - ממש רוב התכולה מורכבת של המוצר - מורכבת מדקסטרוזה. שאלותי הן : א. האם זה מתאים לסכרתיים ( למרות שאני בטווח הנורמה מבחינה זאת). ב. מה ידוע על החומר הזה כמזיק, לבריאות כמסרטן או משהו אחר? תודה מראש על כל אינפורמציה בנושא זה

שלום גלית, דקטסרוז הוא סוג של סוכר. הכמות בממתיק היא זניחה ואין בעיה לסוכרתיים. ממליצה לעבור לממתיק על בסיס סוכרלוז או סטיביה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר