קילוגרמים שעוד לא התייצבו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/10/2019 | 20:46 | מאת: רעות

שלום, ראיתי כתבה על הדיאטנית מאיה רוזמן על העלייה במשקל אחרי ראש השנה והחגים. היא טענה שיותר קל להוריד את הקילוגרמים שעלו אם מתחילים מהר דיאטת קיזוץ לכמה ימים כי הם עוד לא התייצבו. רציתי בבקשה לברר: מה הכוונה עוד לא התייצבו? אני יודעת שאם אני אשקל אחרי נאמר 3 ימים של אכילה מרובה שחרגתי בהם במצטבר ב 3500 קלוריות ממה ששרפתי במצטבצר, אז אני אמורה לעלות חצי קילו, רק שיש את העניין שיום יומיים אחרי גם ניתן לראות קילו וחצי על המשקל ובפועל אחרי יום יומיים המשקל יראה שעליתי בדיוק חצי קילו. האם היא מתכוונת למשקל הפיקטיבי שמראה תוצאה מוגזמת שזה לא התייצב? או שבאמת אותו חצי קילו שעלה בוודאות יותר יהיה קל להוריד אותו אם ממהרים לעומת אם הייתי מתחילה נאמר דיאטה לאותו חצי קילו כעבור חודש או חודשיים? תודה מראש

שלום רעות, אין לי מושג למה היתה כוונה של מאיה רוזמן. העליה אינה פיקטיבית, היא אמיתית. לא מדובר פה באשליה, אכילה מופרזת של קלוריות באופן מרוכז תגרום לעליה במשקל. מה כן, לרוב אנחו חוזרים לשגרה ואז הק"ג יורדים. בדומה למחלה אקוטית בה קורה דבר הפוך. אנחנו יורדים במשקל ואז ברגע שחוזרים לאכול המשקל מתייצב חזרה. המטרה היא- לא להעלות במשקל בחגים, ולא להעלות ואז לקזז. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר