קפה סוכר מאפה..... ומסוכרר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/09/2019 | 13:23 | מאת: יעקב

שלום רב בן 52 בתוצאות בדיקת דם בצום ערך 100 בבדיקת A1c 5.2 אני חייב קפה עם אחד וחצי סוכר( לא מעשן לא אלכוהול נאמן לאשתי) בקיצור בקפה עם כמה עוגיות בהוקר עושה לי טוב העניין הוא שהסוכר קופץ לי מ 97 ל 117 אחרי שתית הקפה והעוגיות האם כדי לא להקפיץ אותו יש לשלב לפני או אחרי ביצה או גבינה צהובה ואם כן מה את ממליצה ומה ההגיון בתוצאה עם ה a1c תקין לתוצאה גבולית כזו מה נכון? תודה וסליחה על החפירה

שלום יעקב, הסוכר ללא ספק מקפיץ, בישלוב עם חלב ועם עוגיות. אני מבינה שזה עושה לך טוב, אבל הסוכר עולה. A1C אמנם תקין, כי הוא מראה ממוצע, וככל הנראה רוב הקפיצה היא בבוקר. כדי למדוד גם בארוחות אחרות להשוות. אבל עובדתית זה מעלה. תנסה לקזז בכמות הסוכר או החלב או העוגיות או גם וגם וגם. פמה לר מקבלים פרס על המנעות מאלכוהול ונאמנות לבן זוג- זה גם לא מזיז לסוכר :) שנה טובה דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר