הוספת מלח לתבשילים האם בתחילת הבישול או בסופו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

22/09/2019 | 11:54 | מאת: משה

לתבשילים ירקות או בשר מתי כדי להוסיף מלח מצד אחד בהוספה בסיום התהליך מספיקה כמות קטנה יותר של מלח ומצד שני שמעתי שהוספת מלח בהתחלה שומרת יותר על הויטמינים ושאר הרכיבים המועילים

שלום משה, אתה שואל שאלה קולינרית ולא תזונתית. כמות המלח אינה משתנה אם זה בסוף או בהתחלה. אין קשר בין כמות המלח לשימור ויטמינים ומינרלים. בברכה,דנה

22/09/2019 | 14:17 | מאת: משה

כוונת השאלה היית רק לפן התזונתי ולפי זה תשובתך שאין חשיבות כלל למלח מבחינת תועלת תזונתית של שימור רכיבי המזון

שלום משה, למלח בבישול תפקידים רבים, שימור המזון, מרקם, טעם. אבל הוא אינו משמר ערכים תזונתים של ויטמינים ומינרלים או כל מרכיב אחר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר