קמח טפיוקה ועליית סוכר בצום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/09/2019 | 10:12 | מאת: אילנית

שלום רב לראשונה קניתי קמח טפיוקה ללא גלוטן . וערבבתי רבע כוס קמח עם ביצה וקצת מים ומלח וטיגנתי בשמן זית כמה דקות למחרת בדקתי סוכר בצום והייתה עליה לעומת הרגיל. ברגיל 92-94 קפץ ל101 האם זה בגלל קמח הטפיוקה? האם הוא מעלה סוכר?

שלום אילנית, בקמח טפיוקה יש יותר פחמימות מקמח לבן רגיל, אז כן, זה יכול להסביר. בקמח לבן יש יותר חלבון, שגם לו תפקיד באיזון הסוכר. לא הייתי ממליצה על קמח זה לסוכרתיים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר