כבד שומני ובשר מבושל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/08/2019 | 17:40 | מאת: אמיר

היי היו לי ערכים גבוהים של gama-Glutamyl Transpeptidase) GGT) בבדיקות הדם. ההנחה כרגע היא שאני סובל מכבד שומני. לפי זה אני משנה כמה דברים בתזונה שלי, למשל אני מוריד את הבשר האדום ונשאר רק עם הבשר עוף שהבנתי שהוא הכי פחות נורא לבעל כבד שומני. לצורך גיוון אני רוצה להוסיף עוד סוג בשר, חשבתי על הודו. גם הודו זה בסדר לבעל כבד שומני? הכל בהנחה שאני תמיד מסיר את העור והשומן מהבשר שאני אוכל. עוד משהו: כשאני מבשל עוף, אני בדר"כ מטגן קודם בצל בשמן קנולה (לא כמות גדולה אלא רק בתחתית סיר) ואח"כ מוסף את העוף את הירקות האחרים. זה רע לבעל כבד שומני? שאני אוותר על טיגון הבצל ורק אוסיף קצת שמן בתחתית הסיר כדי שהעוף לא ידבק לתחתית הסיר?

שלום אמיר, ראשית עליך לגשת לדיאטנית לייעוץ ברגע שתקבל תוצאות סופיות. הודו בהחלט אפשרי. למה צריך טיגון או שמן, ניתן להכין בשר על מחבת גריל או מחבתות שלא דורשות שמן כלל. שוב, אפשר וצריך לצרוך גם שומן בדיאטה, אבל יש עוד דרכי בישול. כמובן שלא רק הבשר צריך שינוי . בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר