PH בשתן 7.5 כאשר תחום עליון הוא 8

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/08/2019 | 17:16 | מאת: אילנית

שלום יש לי צרבות קשות המתבטאות בעיקר בגרון עברתי לתזונה בסיסית וגם לקחתי סותרי חומצה עשיתי בדיקת שתן והPH הוא 7.5 כאשר תחום עליון הוא 8. למרות זאת הכאבים בגרון והשריפה לאחר מאכל ושתיה לא עובר מה לעשות? באם אמשיך לקחת סותרי חומצה יש מצב שעבור את התחום העליון ואגיע לתת חומציות

שלום אילנית, אין קשר בין החומציות בגרון לחומציות בשתן שלך. החומציות שאת מרגישה בגרון, הצרבות נובעות מחומצה העולה מהקיבה לכיוון הושט. יש לכך הרבה סיבות. הטיפול התרופתי לא נוגד חומצה אלא מוריד את הפרשתה בקיבה. ההמלצות הזתונתיות במקרה זה הן המנעות מקפאין, עישון, מזון מטוגן ומתובל. רמת חומציות המזון לא רלוונטית. החומציו של השתן משתנה בהתאם לזמון שאכלת באותו היום. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר