סודיום בנזואט וויטמין C

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/08/2019 | 16:47 | מאת: יעל

שלום דנה. קראתי אינפורמציה באינטרנט ששילוב בין המרכיבים סודיום בנזואט וויטמין C יוצר חומר חדש הנקרא בנזן שהוא בעל השפעה בריאותית שלילית על הגוף. 1. בחמוציות יש סודיום בנזואט וגם ויטמין C האם שני המרכיבים האלו הנמצאים באופן טבעי בפרי יוצרים את החומר בנזן בנזן?. 2. סודיום בנזואט כשלעצמו הבנתי שגם הוא מרכיב עם אותן השפעות שליליות (למשל כחומר שימור במזון) האם גם כשהוא קיים בפרי הוא נחשב כחומר בעייתי. תודה מראש

שלום יעל, ראשית סודיום בנזואט הוא חומר משמר למניעת עיפוש וקלקול מזון. נמצא בשימורים ובמיצים. לכן אנחנו ממליצים להמנע עד כמה שניתן בשימוש במוצרים מעובדים ומשומרים, למרות שאין הוכחה חד משמעית לנזק, ורושיות המזון והבריאות לא מנעו שימוש במוצר אלא המנעות למינימום האפשרי. ישנם מזונות משומרים המכילים גם סודיום בנזואט וגן חומצה אסקורבית בעיקר למטרות שימור- השילוב יוצר בנזן שנחשב חומר מסרטן. אז המסקנה זהה- להמנע ממזונות משומרים עד כמה שניתן. לגבי חמוציות- כמות הסודיום בנזואט הטבעי נמוך מאוד ולכן השילוב או האכילה של חמוציות הוא שולי. לגבי המיץ- הייתי נמנעת- אין שום הוכחה שהוא יעיל לאיזשהי מטרה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר