שתיה מכוסות מנייר ואכילה מסכו"ם מפלסטיק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/08/2019 | 23:00 | מאת: שירלי

שלום, רציתי בבקשה לברר: האם שתיה באופן קבוע מכוסות חד פעמיות מנייר את כל כמותה שתיה היומית ואכילה בצלחות חד פעמיות מפלסטיק אוכל שלא עובר חימום ואכילה עם סכו"ם מפלסיק חד פעמי עלול להעלות את הסיכון לסרטן או לגרום לבעיות בריאותיות? ובנושא אחר: האם זה נכון שאם אני אוכלת לחם לבן עם חלבון ומוסיפה לשתי כוסות מים אבקת סיבים תזונתיים בכמות כמו שיש בלחם מלא אז זה יצא כאילו שאכלתי לחם מחיטה מלאה? תודה מראש

03/08/2019 | 23:26 | מאת: חוסר מודעות סביבתית

זה בעיקר מסרטן את הסביבה. מה הקטע עם חד פעמי? צריך לאסור את זה על פי חוק, כמו שעשו באירופה

שלום שירלי, אני לא ממליצה על אכילה מכלים חד פעמיים גם בגלל הסביבה וגם פוטנציאל הרעילות, בעיקר בפלסטיק ואלו שאינם מתכלים. לגבי סיבים בתוספת לחם לבן- לא זה לא אותו דבר, כי בלחם מדגן מלא יש עוד מרכיבים תזותיים מעבר לסיבים, שהסיבים לא נותנים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר