פסטרמה - כמה זה נורא?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/08/2019 | 11:23 | מאת: מיקי

שלום רב. ילד בן 5 עם פריטין ברצפה וחוסר חיבה לבשר פרט לשניצל עוף. עם זאת, אוהב מאוד פסטרמה והשאלה שלי היא - כמה זה נורא ומה הכמות המומלצת לשבוע. יש לציין שלא מדובר בפסטרמה ארוזה, אלא רק מהמעדניה, דלת שומן ולא מתובלת. אודה לתובנות בנושא.

שלום מיקי, ראשית יש לעשות בירור לגבי הפריטין הנמוך ולשקול תוסף ברזל לפי הצורך. שנית- פני לדיאטנית לבחינת התזונה הכללית של בנך והתאמה אישית. שלישית- פסטרמה נחשב למזון אולטרה מעובד- אני פחות ממליצה באופן גורף, אבל פעם ב.. בהחלט אפשרי. ניתן גם להכין לבד- עדיף. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר