שאלות להבהרה בנושא מזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/08/2019 | 13:21 | מאת: מירי

שלום דנה, קראתי בפורום אחר שדיאטנית מסויימת כתבה ש" ירקות מכילים הרבה סיבים המוציאים חלק מהשומן החוצה". זה נשמע לי לא הגיוני אבל אשמח לדעתך בנושא. דבר נוסף, היא כתבה ש"עדיף שלא (לאכול בטטה שהחלה לנבוט) כיוון שבעצם יש פירוק של הפקעת". חיפשתי מידע אודות הנושא וראיתי שאכן יש אזהרות ומחקרים בנוגע לתפו"א (סולני) אבל לא מצאתי מידע עבור בטטה (אינה שייכת למשפחת הסולניים). תוכלי בבקשה לחוות את דעתך גם על זה? תודה!

שלום מירי, סיבים תזונתיים מתחלקים להרבה סוגים. לחלקם השפעה על אופן ספיגת סוכרים, שומנים ועוד. להגיד שזה מוציא שומן- לא באופן ישיר כמובן, אבל מעט ספיגה ויכול להשפיע על מחזוריות הספיגה. לגבי הנביטה- אין לי מידע בנושא. בניגוד לתפו"א שהוא גבעול ממשפחת הסולניים, בטטה היא שורש ממשפחה אחרת לגמרי. אני לא חושבת שניתן להסיק מסקנות מתפוא לבטטה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר