דחף לאכול מתוקים במהלך היום - אני מתחיל לחשוש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/07/2019 | 19:49 | מאת: אפיק

שלום אני בן 16, כבר חודש יש לי דחף לאכול אוכל מתוק, דחף מוזר זה אף פעם לא קרה לי, ואני לא מצליח להתגבר עליו, אני הולך לסופר וקונה חבילות של עוגיות שוקולד צ’יפס, קורנפלקסים, שוקולדים, שתייה מתוקה, ומסיים הרבה מהם, אני בקושי אכלתי בריא בחודש הזה ה״התקף״ הזה נגמר עד שאני מרגיש תחושת צימאון רצינית עם בטן מלאה, ואז אני מפסיק לאכול אני הייתי עד לא מזמן אוכל דברים בריאים ודואג לעצמי ואני לא יודע מה פתאום קרה לי אני רזה, לפני ההתקף הזה שקלתי 53 קילו, 171 סנטימטר, בחודש הזה עליתי 5 קילו האם עשיתי לעצמי נזק? למה יש לי תחושה כזאת קיצונית למתוקים? את יכולה לעזור לי? תודה

שלום אפיק, איני יודעת מה מקור או ההסבר לתופעה אותה אתה חווה. בהחלט שינויים הורמונליים בגילך יכולים לעשות את ההבדל. אם אתה רוצה למנוע את המגמה , מציעה פגישה עם דיאטנית, שיחה יותר מעמיקה תוכל לעזור ולגלות את מקור התופעה ולתת לך כלים ולווסת אותה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר