דיאטה עשירת חלבון לחולת סרטן ריאות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/07/2019 | 14:53 | מאת: לנה

שלום, אמא שלי חולת סרטן ריאות מתקדם וסובלת מבצקות על רקע אלבומין נמוך בדם. באישפוז בבית חולים נתנו לה רסק תפוחים על תוספת אבקת חלבון. איך ניתן להכין מנה דומה בבית והיכן ניתן לקנות את המוצרים?

שלום לנה, ישנן הרבה אופציות להעשרות חלבון במזון, כולל שימוש במזון רפואי מסוג אנשור או דומיו. אבקות חלבון ניתן להשיג בכל בית מרקחת ולשלב לא רק ברסק, אאל גם בדייסות, גבינה ועוד. אני ממליצה לפנות לדיאטנית במסגרת הקפוה או במסגרת המכון האונקולוגי אליו אתם שייכים. באם אין אפשרות- פנו ליחידה להמשך טיפול של הקופה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר