זיהוי נכון של לחם בריא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

22/06/2019 | 22:11 | מאת: יוני

שלום אני מוגדר טרום סוכרתי. דיאטן של קופת חולים המליץ לי לשלב בארחת בוקר וערב לחמניה אחת מקמח מלא. השוק מלא בלחמים שמוגדרים בריאים ונאמר לי שלא כולם אכן כאלה. רכשתי לחמניות עם הרכיבים הבאים: קמח חיטה מלא (מכיל גלוטן, 100% מסך הקמחים, 56% ממשקל המוצר), מים, גלוטן חיטה, שומנים מהצומח (חלקם מוקשים), שמרים, סוכר לבן, מלח שולחן, חומר מתחלב (E481), אבקת סויה, חומר משמר (E282), מעכב חמצון (E300), אנזימים לאפייה. ברכיבים רשום סוכר לבן ועוד חומרים למינהם. צירפתי תמונה עם ערך תזונתי ל 100 גרם. האם מדובר בלחמניה בריאה עבורי בהינתן הכמות שהוגדרה לי במידה ולא, מה היית ממליצה תודה

שלום יוני, ההמלצה שלי היא לרכוש לחמניות או לחמים עם 80% קמח מלא ופחות משמרים ללחם. הכי נכון להכין לבד. חפש לחם עם רשימת רכיבים קצרה יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר