שאלה על סטטינים- ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/06/2019 | 21:21 | מאת: אולגי

שלום לך, אימי בריאה בת 79 מגיל מסוים דחפו לה את הסטטינים.כמובן שזה גרם לכאבי שרירים וכו'..אבל היא ממשיכה כי אם לא הערכים של השומן יקפצו בבדיקת דם. אם הכדור מונע קליטת שומן ( טריגליצרדים וכולסטרול) במעי. היתכן אם הזמן שתהיה ירידה במשקל? היתכן שיהיה דלדול של מסת השריר? בגדול התזונה שלה בריאה ,מאוד פעילה נמרצת אבל חלה ירידה במשקל וכמובן שהעור נהיה מדלדל .. מה שנקרא פירוק. בבוקר אוכלת ביצה עם קצת סלט ולחם וגבינה. צהריים: עוף או קציצות+ אורז אן מג'דרה. או תפו"א. ערב: לרוב לא הכי אוכלת אולי סנויץ. בין לבין לא מנשנשת יותר מידי. בטח לא חטיפים או שוקולד..

שלום, התרופה לא עובדת על ספיגה אלא על פעילות כבדית. אין קשר בין טיפול זה לירידה במשקל. ממליצה בחום לפנות לדיאטנית במסגרת הקופה ובניית תזונה מתאימה לגילה של אמך, בדיקות ומצבה הכללי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר