סויה והשפעות על הפוריות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/06/2019 | 21:23 | מאת: לירוי

שלום, אני בן 18, גילו אצלי אי סבילות ללקטוז לפני שנתיים ומאז אני נמנע ממוצרי חלב ואוכל הרבה מוצרי סויה למיניהם (חלב סויה משקאות סויה שניצל סויה ומעדני סויה) השאלה שלי היא האם מאכלי סויה פוגעים בפוריות הגבר ובאיכות הזרע תודה רבה

שלום לירוי, ראשית, אי סבילות ללקטוז אינה מחייבת מעבר למוצרי סויה. יש חלב ללא לקטוז וחלק ממוצרי החלב אינו מכיל לקטוז בכלל, כך שאין צרך להפוך הכל לסויה. שנית- נכון להיום אין הוכחה כי צריכת סויה בשלל צורותיה גורמת לבעית פריון בגברים. חשוב לזכור כי מרבית מוצרי הסויה הם מוצרים אולטרה מעובדים- ולכן אני ממליצה לצרוך אותם במידה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר